Nu drar vi till fjällen!

Om några timmar åker till fjällen. Vi hoppas på många sköna dagar med mycket sol och mycket slalom. Undrar dock hur vi skall få in alla saker i bilen, fast vi har kombi så känns det som att det kommer att bli proppfullt. Måste man ha så här mycket saker med sig? Ja, mest troligt, det drar ihop sig, skidor, mat, utekläder, sänglinne, handdukar, leksaker med mera...

Ha en skön vecka, det skall vi ha!

Kram kram


Senaste nytt hos familjen Björnerbäck



Okej, tokiga familjen Björnerbäck har slagit till igen! Vårat senaste påhitt är att vi skall köpa ett hus, ett nytt hus ifrån Smålandsvillan på Umedalen. Vi trivs jättebra i vårt radhus på Umedalen, vi har trevliga grannar och det finns jättemånga barn i närheten. Men både jag och Robert drömmer om ett hus igen. Ibland så intalar vi oss själva att vi skall vänta till stugan är klar, kanske räcker det med att ha ett radhus och en sommarstuga. Men lite vill ha mer. Drömma måste man ju få göra, vem vet, kanske drömmen går i uppfyllelse.

Skilsmässobarn

Min föräldrar gick skilda vägar när jag var 3 år gammal. Fortfarande efter 30 år, så har inte min mamma och pappa speciellt mycket gott att säga om varandra, pappa har dock kommit längre i utvecklingen än mamma. Anledningen till att jag tänker på detta just nu är att vår son Filip fyller 5 år om 2 veckor. En dag som vi och Filip ser fram emot mycket. Men jag kan inte bjuda min mamma och pappa på samma kalas, det går inte. Vem skall få vara med på släktkalaset, mamma eller pappa? Jag tycker att detta är jobbigt. Det är Filips dag, varför måste det bli så här?

Men nu så har jag i alla fall ringt och bokat Filips barnkalas på Leos Lekland. Hela Filip lyser upp när han berättar om att han och hans kompisar skall få fara dit, leka, äta glass, godis med mera. Barnen lider inte av inte få ha mormor och morfar på samma kalas, dom tycker att det är roligt att få ha kalas i flera dagar, närmare bestämt 3 dagar. Ett med släkten, ett med kompisarna och ett med den av mormor eller morfar som inte fick gå på släktkalaset.

Visst skulle jag kunna bjuda båda samtidigt, men jag vet att då skulle åtminstone en av dom inte komma och det slår tillbaka på barnen. Så för deras skull så får man pussla lite, samma sak är det med Julafton och andra högtider.

Nu skall jag ta och fixa lite med inbjudningskorten till Filles kalas, han kommer att få så roliga och trevliga kalas, det skall jag se till!!

Sol, vind och vatten!






På lördag åker vi till fjällen, det skall bli så himla roligt!

Ett återkommande ämne för oss när vi är i fjällen är vädret. Jag brukar se på vädret på tv, där brukar dom alltid säga att det kommer att bli moln och snö i fjällen. Robert gillar inte att jag ser på tv vilket väder det skall bli, speciellt inte när dom säger att det skall bli en massa moln och snö, "Dom har alltid fel", brukar han säga. Tyvärr så har vädret på tv visat sig vara rätt. Visst kan man vara ute och åka skidor, pimpla och åka skoter i mulet och grått väder. Ibland har vi till och med varit ute i regn och rusk, det går, men allt blir så mycket roligare om solen skiner.

Idag på min korta lunchrast så passade jag på att gå ut och ta mig en liten promenad. Det var helt tokigt roligt att se alla härliga människor som stog ute i solen och njöt!

Så mer sol till folket, oavsett var man är.

Men gör ett mål någon gång!

 


Det vill sig inte riktig för Skellefteå AIK, just nu är dom inne på slutet av period nr 5 (!) i den sista av de 7 kvartsfinalomgångerna. Den längsta kvartsfinalen på 6 år... 

 Kom igen Skellefteå, gör ett mål nu så att vi får se er i semifinal!

Complete

Jag är så lyckligt lottad, jag har världens finaste familj. Dom gör mig hel!

Min nya kudde, är en liten säng!

Jag har så länge jag kan minnas haft en dålig nacke och rygg. Men nu har jag hittat lösningen på mina problem! Efter att ha lagt ut många tusenlappar på olika kuddar har jag nu hittat den perfekta kudden. Den heter Xleep och är en kudde ifrån Dux. Den är uppbyggd precis som en säng, med spiraler i. Kudden har dun i kombination med precisionsspiraler, så fina att de inte känns. Ger mjukt men ändå aktivt stöd. Så "kärnan" i kudden har en massa spiralen och utanpå dem är det dun. Den är magisk, jag kan till och med sova på sidan nu. Det har jag inte gjort på säkert 10 år. Men man kan inte tvätta den innersta delen av kudden för då rostar den, men den yttre delen med dun kan man ta loss och tvätta... Den var lite dyr, men jag undrar om jag inte skall gå och köpa mig en till, så att jag har en extra på lager... http://www.dux.se/xleep_pillow.shtml#

Gjorde ett test, Vilken mamma är du?

Avslappnade harmoniska mamman
Det är helt naturligt för dig att vara mamma. Du mår bra i din mammaroll och litar mer på din egen intuition istället för alla andras goda råd.
Goda råd: Keep up the good work ...

Man tackar, man tackar!

Brunfot!

I lördags låg vi i sängen och såg på TV. Jag blev tröttare och tröttare och plötsligt kom jag på att jag skulle ta och smörja in min fötter som för tillfället är lite torra. Utan att tända lampan så sträckte jag mig och tog ut tuben med fotsalva ur mitt nattduksbord. När jag hade smort ett tag så börja jag ana oråd. Krämen luktade inte som den brukar göra och det var inte heller lika fet som den brukar. Jag tände lampan och började skratta. Jag hade tagit min brunkräm ifrån ACO och smort in fötterna med - fötterna var alldeles bruna... Vad roliga dom såg ut! Så kan det gå när man inte ids tända lampan... Hi hi.

Gröna fingrar - nja!



Just nu sitter jag och dagdrömmer och undrar hur vi skall få till en fin trädgård i stugan. Förra sommaren så var tomten bara grovplanerad, men med mycket slit, så lyckades vi då i alla fall så gräs där innan snön kom. Så har vi tur så har vi då en gräsmatta till sommaren, alltid en början!. Men sedan då? Vart börjar man? Detta är nackdelen med nya hus eller nya stugor, det finns ingenting som är uppvuxet och fint. Har man då aldrig planerat sin egen trädgård någon gång förut, så är det ju inte det lättaste. Men både min mamma och min svärmor har lovat att jag skall få ta lite blommor och buskar ifrån deras sommarstugor. Lite jordgubbar ifrån svärmor och lite hallonbuskar ifrån mammamor och massor med blåbär i skogen, vi kommer att må som små prinsar och prinssesor där ute!

Tjänstledig!

Nu har det blivit klart att jag kommer att börja läsa på Omvårdnadsprogrammet från och med vecka 15. Känns roligt och spännande på samma gång! Hoppas bara att jag klarar av det. Alla som känner mig vet att jag har haft problem med att komma ihåg saker sedan jag gick in i väggen 2004, så det lär bli tufft, men roligt! Men tyvärr blir det inget av den inplanerade utlandssemestern, men vi skall till fjällen vecka 15. Snö och sol mot bad och sol, same, same but diffrent!


Middag med jobbet

Idag har jag haft en mycket bra dag. Började dagen med en promenad i det vackra vädret, helt underbart! Hem duscha, fixa matlådan till jobbet och iväg. Fast det är Sportlov så är det väldigt lugn på jobbet, hoppas att det blir mer att göra imorgon. Direkt efter jobbet åkte jag hem till mamma och hämtade hem barnen, dom har sovit över där sedan igår eftersom dom har lov denna vecka. Det är alltid skönt att komma hem till mamma, när man kommer dit så är barnen så glada, dom sitter och spelar spel. Så iväg hem och börja med middag. Ringde dock pappafar först, han är i Sälen med jobbet. Igår hade dom haft mattävling, pappa var domare. Han sa att han blivit rejält mutad med diverse drinkar... Nu sitter jag med hårfärg i håret, inom 45 minuter skall jag ha satt i resten av hårfärgen, låtit det verkat, duschat, sminkat mig, hittat något att ta på sig och tagit mig ner till Balder. Det går nog fint! Är lite konstigt att sitta och ha bråttom, höra hur klockan tickar och så kan man inget göra förrän klockan ringer, då blir det brådis. Tidsoptemist, vem då jag?

RSS 2.0