Ny båt!



Igår så ringde Robert  till mig på jobbet och var så glad, han hade äntligen köpt den båt som han gått och sneglat på ett tag. Jag hoppas att vi får många roliga och härliga utflykter med vår nya båt Luna.

Tjockdagen!



Igår kväll så låg hela familjen i sängen och lyssnade på när Robert läste om Robin Hood, plötsligt säger Filip " Imorgon är det Tjockdagen". Japp, inte Fettisdag utan Tjockdagen. Våra barn är för härliga och underbara! Jag är så glad för deras skull att solen kikat fram idag. För idag är det Västangårdsloppet, alla barn åker skidor, får medalj och äter semlor.

Jag kan!

I tisdags hände det som MYCKET sällan händer nu för tiden, jag blev riktigt förbannad! Nu mera har jag en ängels tålamod. Jag och Robert var i Ö-vik och kollade på matchen mellan Modo-HV71. Vi var där tillsammans med Roberts bror och hans son Hampus med flera - kul! Tyvärr förlorade Modo. Som alltid när det varit match så blir bilköerna otroligt långa, likadant denna gång. Det är ok, man sitter och småpratar om matchen och väntar. Men bäst som det är kommer en äldre herre i sin nya Mazda och kör in snett framför vår bil, han tränger sig helt enkelt. Vi hade kanske 8 bilar framför oss och lika många bakom oss, men han tyckte att det var ok att bara köra in framför oss och blockera vägen. Det var då det hände, jag blev så jävla förbannad! Det var nästan så att jag var på väg att dra ut gubben ur bilen och lära honom ett och annat om hur man uppför sig i trafiken. Jag har ett rätt högt rättspatos, det vet jag, men jag kan inte komma ihåg när jag blev så förbannad över en skitsak. Men det kändes skönt!. Robert bara tittade förvånat på mig och sa, "Så du har det kvar i dig!". Ja, det har jag, men det visar sig för sällan tycker jag, på gott och ont!


Katten vad knepigt!

Våra katter behöver avmaskas. Caesar är aldrig till något problem, men Nemo.... Nemo är Filips katt och dom tycker mycket om varandra, dom gosar och har sig. Men när det blir dags för avmaskning så är Nemo inte så speciellt gosig. Han skruvar sig, tar fram klorna och blir näst intill omöjlig. Han till och med tar tungan och knixar iväg tabletten. Vi har provat att stoppa den i mat, dela upp den och det ena och det andra. Det fungerar bäst när en håller i Nemo och den andra ger honom tabletten, men det går inte alltid på första försöket...


En gammal bild på mina fina små trollungar!


Jobbiga lägen

De senaste 2 dagarna har jag tillbringat i sängen, mer eller mindre, jag har varit sjuk. Under samma 2 dagar har vi haft en målare hemma hos oss som varit och tapetserat och målat. Vi har haft garantibesiktning på huset, det är de fel som hittades under den som nu fixas till. Målaren var jättesnäll, men han har hållit till i alla rum som vi har i vårt hus. Först har han spacklat, låtit det torka, slipat och sedan tapetserat eller målat. Om jag säger så här, jag har inte kunnat slappna av riktigt... Så i morse när jag på stapplande ben skall lämna barnen på dagis så startar inte min bil, njö, njö, sa batteriet.  Målaren ser detta och är snäll och lånar ut sin bil, skönt, för jag har varit helt ur spel! Vilken ängel! Efter det att jag lämnat barnen tar jag en Alvedon och störtar i säng, men bäst som det är så står målaren i sovrummet och målar taket... Vart skall en sjuk Petra ta vägen? Känner att jag vill var ifred - ifred, ensam!  Så säger han plötsligt "Det finns inga tapeter att få tag på till det gröna sovrummet (Filips rum)". Va, nä hä. Tänker att det får jag ordna någon annan dag. Kan inte släppa det och tar kontakt med Håkan på Myresjöhus, snäll som han är så säger han, välj nya tapeter, gör upp med målaren när han skall fixa det. Lägger mig igen. Vilar på mig riktigt och känner mig hungrig, skönt, har inte haft någon matlust på flera dagar. Går till kylskåpet, där ekade det... Tar vår andra bil som Robert lämnat hemma på lunchen och sätter kosan mot Ica Kvantum. Känner mig helt darrig i benen, hittar Hälsofil, bröd med mera och går mot kassan. När jag skall till och betala så hittar jag inte mitt Visa kort, känner att svetten lackar, det känns varmt och jag känner hur dom bak i kön stirrar. Så tittar jag på slutsumman, 303 kr, vad gör jag nu?. Jag betalar alltid med kort, har aldrig kontanter. Jag får lämna allt tänker jag och börjar kolla i börsen. Där hittar jag 3 hundralappar och 3 kronor, det är sant!. Helt slut går jag ut ur affären och sätter mig i bilen och kör hem. Till min stora lycka har målaren tapetserat klart för idag, jag är ensam hemma, gud va skönt! Jag struntar totalt i att det ser ut som ett slagfält hemma, ser på allt damm, alla tapetbitar  och skrutt som ligger på golvet, det ligger kvar i morgon också tänker jag. Jag störtar i säng, alone at last!

Hockeymorsa

Båda våra pojkar gillar hockey, äpplet faller inte så långt ifrån trädet. Men jag gillar inte att deras hockeyträning börjar så tidigt på en lördag. När väckarklockan ringer, så säger min kropp och själ att det är helg. På helgen skall man ha sovmorgon och sova ut!!!  Ja ok, jag är väldigt morgontrött... Men som den goda mor man är, hoppar man upp ur sängen och gillar läget. När man väl är där och dom har träning, så är det jätteroligt! Jag är så stolt över pojkarna, dom kämpar på och har blivit så duktiga på att åka skridskor. Alexander skall spela i NHL eller Björklöven när han blir stor. Same same but diffrent. Oavsett vad det blir så är jag stolt över honom!!

Barnen pratar fortfarande om förra årets Happy Mil!


Jag kan tänka mig att bo på den här gården med stall och allt!


NEJ!

När jag var yngre så var jag ett riktigt rivjärn, ingen kunde sätta sig på mig! Som tur är har man med åren blivit lite klokare (förhoppningsvis) och har inte samma behov av att hävda sig. I dag vinner jag hellre målet än diskussionen. Men nu kan jag komma på mig själv att jag nästan aldrig säger nej. Ta i dag som exempel, jag och Filip hade hyrt en film som vi skulle se på efter middagen. När jag hämtat hem barnen och  ifrån sina respektive kompisar, så ville en av kompisarna följa med oss hem och äta hos oss. Egentligen så ville jag ha en myskväll ensam med pojkarna (Robert är i Stockholm). Men jag sa som vanligt "Ja det går bra för mig, men ni måste fråga hans föräldrar om det är ok att han äter hos oss" Självklart så gick det bra för hans föräldrar. Vi åt pannkisar och såg på filmen alla fyra och hade en trevlig middag tillsammans. Men varför säger jag ja, när jag egentligen vill säga nej?  Jag har nog velat kompensera för alla det år då jag bara tog och aldrig gav. Men nu ger jag för mycket och tar ingenting. Varför kan jag inte vara typiskt svensk och vara lite lagom? Nja, här jag lite att jobba på. Man skall vara snäll, men inte flytta allt för mycket på sina egna gränser... Nu skall jag ta och lägga mina fina småtroll, det har blivit läggdags!


Vill ha sommar nu!


RSS 2.0